Базовий рецепт складається лише з 5 інгредієнтів. Більшість з них ви точно знайдете в себе вдома.

Цікаво Скільки цукру містять ваші улюблені ягоди і фрукти

Як приготувати корисні шоколадні цукерки з горіхами

Що потрібно:

  • 85 грамів сирого какао-масла;
  • 1 столова ложка кокосової олії;
  • 50 грамів сирого какао-порошку;
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі;
  • кленовий сироп за бажанням;
  • 6 столових ложок подрібнених горіхів (мигдаль, грецький, арахіс, фундук тощо);
  • 2 столові ложки сушених ягід;
  • маленькі паперові формочки.

Приготування

Начинку подрібніть і відкладіть. Поставте 20 мініформочок для випічки на деко.

Розтопіть какао-масло на повільному вогні на паровій бані. Додайте кокосову олію та кленовий сироп і перемішуйте, поки вони не розтануть.

Додайте какао-порошок і ваніль. Перемішуйте, поки маса не стане однорідною. Стежте, щоб вода не потрапила в шоколад, оскільки це може призвести до того, що текстура стане борошнистою.

Вимкніть вогонь. Налийте трохи менше половини шоколаду в мірну чашку. Залиште решту шоколаду на пароварці, щоб він був теплим. Наповніть кожну мініформу для запікання тонким шаром шоколаду менше половини.

Залиште їх охолонути на 5 хвилин у холодильнику. Коли шоколад застигне, наповніть кожну чашку начинкою.

Вилийте весь теплий шоколад у мірну чашку. Наповніть кожну формочку ним так, щоб покрити начинку.

Залийте начинку шоколадом / Фото eat well enjoy life

Поставте цукерки холодильник на 1 годину або поки шоколад не стане твердим. Зніміть паперові стаканчики та насолоджуйтесь.

Зберігати солодощі можна 5 днів за кімнатної температури або до 1 місяця в холодильнику.