Базовий рецепт складається лише з 5 інгредієнтів. Більшість з них ви точно знайдете в себе вдома.
Цікаво Скільки цукру містять ваші улюблені ягоди і фрукти
Як приготувати корисні шоколадні цукерки з горіхами
Що потрібно:
- 85 грамів сирого какао-масла;
- 1 столова ложка кокосової олії;
- 50 грамів сирого какао-порошку;
- 1 чайна ложка екстракту ванілі;
- кленовий сироп за бажанням;
- 6 столових ложок подрібнених горіхів (мигдаль, грецький, арахіс, фундук тощо);
- 2 столові ложки сушених ягід;
- маленькі паперові формочки.
Приготування
Начинку подрібніть і відкладіть. Поставте 20 мініформочок для випічки на деко.
Розтопіть какао-масло на повільному вогні на паровій бані. Додайте кокосову олію та кленовий сироп і перемішуйте, поки вони не розтануть.
Додайте какао-порошок і ваніль. Перемішуйте, поки маса не стане однорідною. Стежте, щоб вода не потрапила в шоколад, оскільки це може призвести до того, що текстура стане борошнистою.
Вимкніть вогонь. Налийте трохи менше половини шоколаду в мірну чашку. Залиште решту шоколаду на пароварці, щоб він був теплим. Наповніть кожну мініформу для запікання тонким шаром шоколаду менше половини.
Залиште їх охолонути на 5 хвилин у холодильнику. Коли шоколад застигне, наповніть кожну чашку начинкою.
Вилийте весь теплий шоколад у мірну чашку. Наповніть кожну формочку ним так, щоб покрити начинку.
Залийте начинку шоколадом / Фото eat well enjoy life
Поставте цукерки холодильник на 1 годину або поки шоколад не стане твердим. Зніміть паперові стаканчики та насолоджуйтесь.
Зберігати солодощі можна 5 днів за кімнатної температури або до 1 місяця в холодильнику.