До цієї когорти належить картопля фрі. Особливо експерти не рекомендують їсти її людям, які розміняли п'ятий десяток. Розповідаємо про головну причину.
Цікаво Запам'ятайте: 11 найкращих продуктів для сніданку
Яку смажену їжу не варто їсти після 40 років
Якщо ви намагаєтесь стежити за своєю фігурою, то від картоплі фрі краще відмовитись, навіть попри те, що вона доволі смачна. Саме з цією стравою пов'язана низка хвороб – від проблем зі серцем до депресії.
Ми знаємо, що смажена картопля містить багато шкідливих трансжирів та калорій, але має низьку поживну цінність. Проте, за словами дієтологині Кетрін Джервасіо, вона ще є причиною уповільненого метаболізму, адже потребує мало енергії для перероблення. Особливо цього варто остерігатись людям після 40.
Картопля фрі уповільнює метаболізм / Фото Pexels
Саме у цьому віці спостерігаються помітні негативні зміни у метаболізмі та обміні речовин. Для цього треба вживати гемове залізо, оскільки воно є компонентом гемоглобіну, який переносить кисень у крові до клітин по всьому тілу.
Водночас картопля фрі не лише має високий вміст жиру. Це порожньо калорійна їжа, яка не містить значних поживних речовин, а лише дає калорії, що не буде корисним для контролю ваги та здоров'я в цілому,
– наголошує експертка.
Замінити цю шкідливу страву можна. Якщо дуже хочете перекусити, під рукою завжди мають бути горіхи. Якщо все ж прагнете скуштувати картоплі, то можна її запекти. У ній не буде стільки солі та трансжирів, а смак може бути куди кращим.