Чому нас тягне на солодке
У більшості випадків на солодке нас тягне через стан здоров’я кишечника. У нашому кишечнику є трильйони різних бактерій, які потребують різної їжі.
Зверніть увагу Найкорисніші способи приготувати яйця: це потрібно знати
Хорошим бактеріям потрібна їжа, багата на клітковину, у той час як небажані кишкові бактерії хочуть, щоб ви годували їх тортами та пончиками. Коли виникає дисбаланс кишкових бактерій, пов'язаний з нездоровим харчуванням, найголосніше "вимагають" солодкого кишкові бактерії, які прагнуть не дуже здорової їжі.
Тягу до солодкого можна уникнути / Фото з Freepik
Як уникнути тяги на солодке
- Їжте ситний сніданок
Дисбаланс цукру в крові є однією з головних причин тяги до солодкого, тому постарайтеся їсти збалансований сніданок з багатими клітковиною вуглеводами, (вівсянка), корисними жирами (арахісове масло) і білками (яйця).
- Не пропускайте обід
Пропускаючи обід ви знижуєте рівень цукру в крові та рівень енергії. Ваш обід має складатися з високоякісного білка (тунця або курки), багатою клітковиною зелені (моркви чи салату) та корисних жирів (авокадо чи горіхів). Ці продукти підтримуватимуть стабільність рівня цукру в крові та запобігатимуть сильним коливанням.
- Робіть перекус фруктами
Попри те, що фрукти також містять цукор, у них є клітковина, яка уповільнює всмоктування та запобігає різким стрибкам рівня цукру в крові.
Окрім того, фрукти багаті водою, вітамінами та електролітами, які допоможуть вам почуватися бадьорим протягом дня.