З цим городнім продуктом варто експериментувати не всім. Декому він може причинити чимало шкоди.

Дізнайтесь Кабачки: несподівана користь і шкода

Кому не можна їсти редис

Редис – популярний овоч, який з приходом тепла з'являється у холодильниках та на овочевих тарілках багатьох. Коренеплід містить чимало вітамінів групи В і мінеральних речовин. Характерної гіркуватості плоду додає гірчична олія, яка є у складі і може пробуджувати апетит.

Обирати продукт варто опираючись на зовнішній вигляд та міцність редису: плід має бути твердим, а на шкірці не повинно бути нерівностей. Додавати його можна у салат, проте перед вживання варто вимочувати в крижаній воді. Такий лайфхак допоможе захистити організм від надлишку нітратів, які можуть міститися в парникових овочах.


Кому варто уникати вживання редису / Фото Pexels

Застерігає деяких людей від споживання редису зіркова дієтологиня Світлана Фус. Протипоказано вживати його людям з цими захворюваннями:

  • уникайте коренеплоду, якщо у вас проблеми щитовидної залози, регулярне зловживання може мати фатальні наслідки та навіть спровокувати розвиток пухлин;
  • овоч під забороною для тих, хто страждає від виразки;
  • мінімізуйте кількість продукту в раціоні при загостреннях захворювань жовчного міхура, дванадцятипалої кишки і печінки.