Ми часто зберігаємо готове листкове тісто в морозилці. Настав час його використати для дуже смачної випічки. Якщо ви не любите яблук, то можете обрати персики, нектарини чи ананаси. Просто наріжте їх трохи товщими й не печіть так довго.
Зверніть увагу Клітини та енергія: все, що треба знати про їхній взаємозв'язок
Рецепт яблучного пирога
Інгредієнти:
- 375 грамів листкового тіста;
- 3 солодкі яблука;
- сік половини лимона;
- 40 грамів розм'якшеного несолоного вершкового масла;
- 90 грамів цукрової пудри.
Яблучний пиріг з 5 інгредієнтів / Фото Unsplash
Приготування
Застеліть деко папером для випічки. Виріжте з тіста основу такого ж розміру і викладіть його. Виріжте бортик і теж викладіть. Поставте в холодильник на 20 хвилин.
Яблука очистьте від шкірки та серцевини, розріжте навпіл та наріжте скибочками товщиною 2 міліметри. Збризніть лимонним соком, щоб вони швидко не потемніли.
Витягніть тісто з холодильника та обережно вкрийте його яблучними скибочками. Викладіть ще один ряд яблук, поки скибочки не закінчаться.
Розігрійте духовку до 220 градусів. На яблука розмастіть половину порції розм'якшеного масла і посипте 50 грамами цукрової пудри. Поставте в розігріту духовку і випікайте 20 хвилин.
Додайте решту масла і цукор та випікайте ще 20 хвилин. Тісто має бути хрустким і готовим, яблука карамелізованими. Розріжте пиріг на шматочки і подавайте з ванільним морозивом.