Ми часто зберігаємо готове листкове тісто в морозилці. Настав час його використати для дуже смачної випічки. Якщо ви не любите яблук, то можете обрати персики, нектарини чи ананаси. Просто наріжте їх трохи товщими й не печіть так довго.

Зверніть увагу Клітини та енергія: все, що треба знати про їхній взаємозв'язок

Рецепт яблучного пирога

Інгредієнти:

  • 375 грамів листкового тіста;
  • 3 солодкі яблука;
  • сік половини лимона;
  • 40 грамів розм'якшеного несолоного вершкового масла;
  • 90 грамів цукрової пудри.

Корисно Поради для жінок
Яблучний пиріг з 5 інгредієнтів / Фото Unsplash

Приготування

Застеліть деко папером для випічки. Виріжте з тіста основу такого ж розміру і викладіть його. Виріжте бортик і теж викладіть. Поставте в холодильник на 20 хвилин.

Яблука очистьте від шкірки та серцевини, розріжте навпіл та наріжте скибочками товщиною 2 міліметри. Збризніть лимонним соком, щоб вони швидко не потемніли.

Витягніть тісто з холодильника та обережно вкрийте його яблучними скибочками. Викладіть ще один ряд яблук, поки скибочки не закінчаться.

Розігрійте духовку до 220 градусів. На яблука розмастіть половину порції розм'якшеного масла і посипте 50 грамами цукрової пудри. Поставте в розігріту духовку і випікайте 20 хвилин.

Додайте решту масла і цукор та випікайте ще 20 хвилин. Тісто має бути хрустким і готовим, яблука карамелізованими. Розріжте пиріг на шматочки і подавайте з ванільним морозивом.