Вівсянка має високий вміст клітковини, тому таке вівсяне печиво – чудовий вибір для перекусу чи швидкого сніданку. Пропонуємо простий рецепт, на який ви витратите максимум 30 хвилин.

Зверніть увагу Що загорнути в лаваш: ідеї для швидкого та корисного сніданку

Рецепт корисного вівсяного печива вдома

Інгредієнти

Щоб приготувати 10 – 12 штук печива, вам знадобиться:

  • 1 склянка вівсяних пластівців;
  • 1 склянка цільнозернового або вівсяного борошна;
  • 1 яйце;
  • 2 столові ложки оливкової олії або вершкового масла;
  • 2 столові ложки білого або коричневого цукру;
  • дрібку ваніліну;
  • пів столової ложки розпушувача або дріжджів (за бажанням);
  • 50 мілілітрів води;
  • сушені ягоди (за бажанням).

Приготування

Змішайте до однорідної маси всі інгредієнти в мисці. Це має бути злегка тістоподібна, але суха суміш.

Додайте до суміші воду, поки вона не стане вологою. Це нормально, якщо тісто прилипає до пальців, якщо торкатися його руками.

Якщо суміш вийшла занадто пухкою, просто додайте ще трохи вівсяних пластівців або борошна. Якщо занадто сухо – додайте ще води.

Підготуйте деко, застелене папером для випікання. Можна також просто змастити його маслом. Сформуйте з тіста печиво. Можете додатково посипати його какао або ягодами.

Розігрійте духовку приблизно 5 хвилин перед використанням і випікайте печиво 15 – 20 хвилин при 180 градусах.

Зберігайте печиво у пластиковому контейнері / Фото 5-Minute Crafts