Експерти кажуть, що гриби містять калій, вітаміни групи В та інші корисні поживні речовини. Нове дослідження пов'язало вживання грибів зі зниженням ризику депресії.
Автори дослідження вважають, що антиоксидант під назвою ерготіонеїн відповідальний за цей ефект.
Зверніть увагу Дренаж – не детокс: чому цей процес надважливий для організму
Гриби є джерелом ерготіонеїну
У новому дослідженні команда Penn State повідомила, що люди, які вживають гриби, мають менший ризик розвитку депресії.
Провідний дослідник сказав, що це може бути пов'язано з тим, що гриби містять такі мінерали, як калій і амінокислоту ерготіонеїн, що знижують ризик тривоги та депресії.
"Ерготіонеїн, потужний антиоксидант, присутній у високих кількостях у грибах, можна отримати лише з дієтичних джерел", — сказав спеціаліст.
Високий рівень ерготіонеїну в організмі може допомогти запобігти окислювальному стресу. А він, як відомо, відіграє значну роль у розвитку різних нервово-психічних розладів, враховуючи депресію.
Відповідно до основної інформації, наведеної в дослідницькій статті, гриби також містять інші речовини, такі як вітамін B12, антиоксиданти та протизапальні речовини, які знижують рівень тривожності.
Споживайте гриби, щоб мати кращий настрій / Фото Unsplash
Інші переваги для здоров'я
Гриби містять вітамін D, який сприяє гарній імунній системі, здоров'ю кісток і покращенню психічного здоров'я. Вміст калію в них допомагає знизити артеріальний тиск.
Певні сорти грибів також містять цинк, який сприяє оптимальному росту дітей, а також життєво важливий для нашої імунної системи.
До того ж вони малокалорійні. Одна чашка сирих грибів містить менше ніж 20 калорій.