Дієтологиня Керрі Торренс розповіла кілька переваг цього особливого фрукта. Сміливо додавайте абрикоси до свого раціону, адже вони приносять чимало переваг для організму людини: підтримують здоров’я очей, кишечника, серця, печінки та імунної системи.
Цікаво Додайте грейпфрут до раціону, щоб покращити стан шкіри
Захищає зір
Помаранчева м'якоть містить каротиноїди – рослинні джерела вітаміну А, які захищають наші очі та уповільнюють початок вікової дегенерації жовтої плями.
Лютеїн – один з багатьох каротиноїдів, що містяться в абрикосах. Він відіграє центральну роль протягом усього нашого життя, підтримуючи гостроту у людей.
Підтримує еластичність шкіри
Оскільки абрикоси багаті на каротиноїди, вони також відіграють корисну роль у здоров'ї шкіри. Вони захищають її від старіння, викликаного ультрафіолетовим випромінюванням, забрудненням навколишнього середовища та курінням. Вживаючи абрикоси, ви покращите сяйво та еластичність шкіри.
Абрикоси є дуже корисними / Фото з Pexels
Підтримує здоров'я кишечника
Абрикоси багаті на клітковину, а отже, впливають на мікробіоту нашого кишечника. Абрикоси також допомагають запобігти запорам.
Підтримує серцево-судинну систему
Абрикоси багаті захисними рослинними сполуками та антиоксидантними речовинами, які є ефективні у боротьбі із серцевими захворюваннями. Вони також містять розчинну клітковину, яка вибірково знижує рівень «поганого» холестерину, який вважається фактором ризику серцево-судинних захворювань.
Захищає печінку
Антиоксиданти в абрикосах можуть чинити захисну дію проти шкідливого впливу алкоголю та інших токсинів.