Сніданок впливає на наше відчуття голоду впродовж дня. Якщо ви з'їли мало зранку, то будете їсти багато шкідливої їжі протягом дня. А це вже збільшує ризик хвороб та ожиріння.
Зверніть увагу Коли правильно чистити зуби: до чи після сніданку
"Їж вранці як кінь"
"Я роками говорив своїм пацієнтам: "Їжте, як кінь на сніданок, цуценя на обід і птах на вечерю", – сказав американський кардіолог.
Лікар розповідає, що пропускати сніданки не можна. Адже це викликає навіть серцеві захворювання.
Приблизно від 20 до 30 відсотків дорослих можуть страждати на ожиріння та супутні серцево-метаболічні розлади,
– зазначив доктор Баліга.
Що найкраще їсти
Тоді виникає питання: що їсти? Дієтологиня американської клініки Мара Вебер закликає насичувати організм правильною їжею, щоб налаштуватися на успішний день.
"Чашка кави та пончик можуть забезпечити вас достатніми калоріями, але вони не дадуть потрібної енергії до обіду", – сказала дієтологиня.
Вебер радить з’їдати близько 25 відсотків щоденного споживання калорій на сніданок, щоб не "померти з голоду".
Продукти повинні містити багато білка, клітковини та деяких вуглеводів,
– наголошує спеціалістка.
Це може бути вівсянка, яйця, авокадо йогурт з гранолою, горіхи тощо.
Варіант корисного сніданку / Фото Unsplash