Спровокувати появу артриту можуть чимало факторів, проте ви можете неабияк знизити ризики, якщо обмежите споживання цієї риби. Що не варто їсти, аби зберегти здоров'я суглобів, читайте далі.

До слова Попередження про артрит: які сигнали дає тіло

Яка риба впливає на розвиток артриту

Артрит буває різних форм, але однією з найпоширеніших є подагра. Вона спричинена порушенням метаболізму сечової кислоти в організмі та підвищенням її вмісту в крові. Це спричиняє утворення солей у різних тканинах, що може спровокувати запалення суглобів.

Сечову кислоту в організмі утворюють пурини, які містяться у деяких продуктах. У жирних сортах риби їх чимало. Саме тому експерти наголошують, що жирна риба, як-от форель чи сардини, може створити проблеми, адже вона дуже багата на пурини.


Як врятуватись від подагри / Фото Pexels

Проте це не означає, що ці два види риби необхідно виключати зі свого раціону. Просто не потрібно ними захоплюватись, адже у форелі та сардинах є чимало корисного, зокрема для здорової роботи серця.

Загальна користь для здоров'я від вживання риби може переважити ризики для людей з подагрою. Помірні порції можуть бути частиною дієти при подагрі,
– наголошує американський академічний медичний центр Клініка Мейо.

Серед інших продуктів, які мають високий вміст пуринів, вчені виокремлюють:

  • морепродукти, особливо краби, мідії та креветки;
  • жирні сорти м'яса, як-от печінка і дичина.

Науковці виявили, що часте споживання м'яса і морепродуктів корелювалось із підвищеним ризиком розвитку подагри. Водночас молочні продукти асоціювалися зі зниженням. Поїдання овочів, багатих на пурини, теж не впливало на розвиток подагри.