Є продукти, які можна вживати як у готовому, так і в сирому вигляді. Наприклад, броколі чи болгарський перець. Але деякі продукти є шкідливими, якщо їх добре не приготувати.

Зверніть увагу Що загорнути в лаваш: ідеї для швидкого та корисного сніданку

Які продукти можуть нашкодити, якщо їх недоготувати

Яйця

У сирих яйцях може бути сальмонела, що може призвести до харчового отруєння. Тому завжди варіть яйця, поки вони не стануть повністю твердими.

Після приготування охолодіть яйця або інші продукти, що їх містять. Для рецептів, до яких входять сирі яйця, як-от соус "Цезар", вибирайте лише пастеризовані.

Борошно

Борошно зазвичай є сільськогосподарським продуктом, який не пройшов жодних процесів для знищення мікробів. Отже, наступного разу, коли ви захочете скуштувати сире тісто для печива чи торта, пам'ятайте, що сире борошно може негативно вплинути на ваше здоров'я.

Квасоля

Сира або недоварена квасоля може бути небезпечною для вашого здоров’я, оскільки містить лектин, який може спричинити нудоту, блювоту, діарею та інші проблеми.

М'ясо та птиця

Вживання сирої або недовареної свинини, яловичини, індички або курки може бути дуже ризикованим. Оскільки ці продукти містять різні шкідливі бактерії, включаючи кампілобактер, кишкову паличку та сальмонелу. Тому завжди ретельно готуйте м’ясо та птицю перед споживанням, дотримуючись вказівок.

Не мийте сире м’ясо або птицю перед приготуванням, навіть якщо це вказано в рецепті, бо цей крок може поширити шкідливі бактерії на інші інгредієнти, поверхню та посуд.

Добре готуйте м'ясо / Фото Unsplash

Гриби

Експерти попереджають про небезпеку вживання грибів у сирому вигляді. Вони важко перетравлюються, а деякі види можуть містити токсини, які можна знищити лише під час ретельного варіння.

Картопля

Сира картопля може призвести до здуття живота та інших шлунково-кишкових проблем через вміст у ній крохмалю, який дуже важко засвоюється. Крохмаль розщеплюються під час варіння картоплі.

Уникайте споживання картоплі із зеленими плямами, оскільки вона виробляє соланін, токсин, який може викликати симптоми, схожі на ознаки харчового отруєння.