Їсти протерміновані продукти може бути небезпечно, але коли мовиться про птицю та м'ясо, цього точно варто уникати. І зменшення ймовірності харчового отруєння починається ще з правильного вибору м'яса в магазині.
Цікаво Ось як обрати свіже м'ясо: 3 прості правила
Скільки можна зберігати курку в холодильнику
Коли ви купуєте сиру птицю, обов'язково зверніть увагу на те, щоб м'ясо було пружним на дотик та не мало зовнішніх дефектів. Свіжа грудка повинна мати рожеву м'якоть з білим чи жовтим жиром. Якщо ж курка вже виглядає блідою чи сірою, подумайте над іншими варіантами.
За даними FoodSafety.gov, ви можете зберігати сиру курку в вашому холодильнику не довше, ніж 1 – 2 дні. Навіть якщо на упаковці м'яса вказаний термін придатності, який набагато довший за вказаний час, варто спробувати з'їсти курку раніше.
Якщо ви купуєте сиру птицю у супермаркеті, плануйте так, щоб приготувати її того ж вечора чи наступного. Це стосується і цілої курки, і різних її частин – стегон, грудинки чи гомілок.
Сиру курку не можна довго зберігати у холодильнику / Фото Pexels
Якщо ж час сплив, а ваша курка починає дивно пахнути, стає слизистою чи змінює колір на сірий чи зелений, це означає, що вона вже зіпсувалася і її варто викинути.
Якщо ж ви боїтеся, що не встигнете з'їсти курку, заморозьте її. Так термін придатності м'яса збільшиться, і ціла курка може зберігатися у морозильній камері до року.
А ось правила зберігання вареної курки дещо відрізняються. За даними Міністерства сільського господарства США, варена курка може безпечно лежати у холодильнику до чотирьох днів.