Така економія може насправді зашкодити та навіть призвести до більших витрат. Чому цього робити не можна та які можуть бути наслідки, розповідаємо далі.

Цікаво Піклуйтесь, як про обличчя: експертка ексклюзивно розповіла головні правила догляду за бікіні

Чим небезпечне повторне заварювання чаю

Чайний пакетик можна безпечно використовувати лише один раз. І навіть якщо після другого заварювання ваш напій нічим не відрізняються, це не робить його безпечним для здоров'я. Річ у тім, що у вологому середовищі, яке утворюється після першого заварювання і залишається чекати на стільниці наступного разу, розмножуються грибки і бактерії.

До того ж після первинного процесу приготування починається окислення. Небезпечними стають і напої, консистенція яких помутніла та покрилась плівкою. У них та залишених надовше пакетиках утворюється гуанідин – це токсична органічна сполука.


Пакетик чаю можна заварювати лише раз / Фото Pexels

Регулярне споживання такого чаю може обернутись небезпечними наслідками для організму. Зокрема ви можете відчувати запаморочення та нудоту. У перспективі зекономлений пакетик чаю може "потішити" захворюваннями шлунково-кишкового тракту, хворобами печінки та іншими неприємними наслідками.

Що робити, якщо цілого пакетика забагато: безпечний та економний лайфхак