Така економія може насправді зашкодити та навіть призвести до більших витрат. Чому цього робити не можна та які можуть бути наслідки, розповідаємо далі.
Цікаво Піклуйтесь, як про обличчя: експертка ексклюзивно розповіла головні правила догляду за бікіні
Чим небезпечне повторне заварювання чаю
Чайний пакетик можна безпечно використовувати лише один раз. І навіть якщо після другого заварювання ваш напій нічим не відрізняються, це не робить його безпечним для здоров'я. Річ у тім, що у вологому середовищі, яке утворюється після першого заварювання і залишається чекати на стільниці наступного разу, розмножуються грибки і бактерії.
До того ж після первинного процесу приготування починається окислення. Небезпечними стають і напої, консистенція яких помутніла та покрилась плівкою. У них та залишених надовше пакетиках утворюється гуанідин – це токсична органічна сполука.
Пакетик чаю можна заварювати лише раз / Фото Pexels
Регулярне споживання такого чаю може обернутись небезпечними наслідками для організму. Зокрема ви можете відчувати запаморочення та нудоту. У перспективі зекономлений пакетик чаю може "потішити" захворюваннями шлунково-кишкового тракту, хворобами печінки та іншими неприємними наслідками.