Ще одна чудова особливість цього рецепту полягає в тому, що він не містить глютену, тож її може скуштувати кожен. Ця корисна фруктова піца готується з беззернової скоринки з цукровими бортиками та смачної начинки з грецького йогурту!

Зверніть увагу Користь і шкода фруктів: скільки бананів можна їсти на день

Інгредієнти

Вологі складники

  • 1 велике яйце;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • чверть склянки меду;
  • 2 столові ложки розм'якшеного кокосового масла.

Сухі складники

  • 2 склянки бланшованого мигдального борошна;
  • пів склянки кокосового борошна;
  • пів чайної ложки соди;
  • щіпка солі.

Наповнення

  • 6 столових ложок вершкового сиру;
  • пів склянки нежирного грецького йогурту;
  • 1,5 – 2 столові ложки меду або більше залежно від вашого смаку;
  • цедра з пів лимона;
  • пів склянки чорниці;
  • пів склянки полуниці;
  • пів склянки ожини.

Приготування

Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть 25-сантиметрову чавунну або круглу сковороду та відкладіть.

Змішайте вологі інгредієнти в мисці середнього розміру. В іншій – змішайте сухі інгредієнти. Повільно додайте сухі інгредієнти до вологих. Тісто буде густим, тому його легше перемішувати та вимішувати руками до однорідності.

Сформуйте кулю. Покладіть її у змащену маслом круглу форму і рівномірно розрівняйте тісто до дна. Візьміть змащену маслом лопатку й обережно відокремте тісто для печива від краю форми, щоб легше було витягнути його готовим.

Випікайте 14 – 17 хвилин. За цей час покладіть усі інгредієнти для начинки в блендер або чашку для смузі на одну порцію та перемішайте до однорідності. Воно повинно бути густим і кремовим.

Дайте скоринці охолонути, а потім витягніть її з форми. Рівномірно розподіліть начинку по верху коржа. Прикрасьте фруктову піцу ягодами і цедрою лимона. Поставте в холодильник і залишіть настоятися 15 – 20 хвилин. Насолоджуйтесь!


Корисна фруктова піца / Фото Unsplash

  • Калорійність: 221.
  • Вуглеводи: 18 грамів.
  • Білки: 7 грамів.
  • Жири: 15 грамів.
  • Клітковина: 4 грами.
  • Цукор: 11 грамів.