Ще одна чудова особливість цього рецепту полягає в тому, що він не містить глютену, тож її може скуштувати кожен. Ця корисна фруктова піца готується з беззернової скоринки з цукровими бортиками та смачної начинки з грецького йогурту!
Зверніть увагу Користь і шкода фруктів: скільки бананів можна їсти на день
Інгредієнти
Вологі складники
- 1 велике яйце;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту;
- чверть склянки меду;
- 2 столові ложки розм'якшеного кокосового масла.
Сухі складники
- 2 склянки бланшованого мигдального борошна;
- пів склянки кокосового борошна;
- пів чайної ложки соди;
- щіпка солі.
Наповнення
- 6 столових ложок вершкового сиру;
- пів склянки нежирного грецького йогурту;
- 1,5 – 2 столові ложки меду або більше залежно від вашого смаку;
- цедра з пів лимона;
- пів склянки чорниці;
- пів склянки полуниці;
- пів склянки ожини.
Приготування
Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть 25-сантиметрову чавунну або круглу сковороду та відкладіть.
Змішайте вологі інгредієнти в мисці середнього розміру. В іншій – змішайте сухі інгредієнти. Повільно додайте сухі інгредієнти до вологих. Тісто буде густим, тому його легше перемішувати та вимішувати руками до однорідності.
Сформуйте кулю. Покладіть її у змащену маслом круглу форму і рівномірно розрівняйте тісто до дна. Візьміть змащену маслом лопатку й обережно відокремте тісто для печива від краю форми, щоб легше було витягнути його готовим.
Випікайте 14 – 17 хвилин. За цей час покладіть усі інгредієнти для начинки в блендер або чашку для смузі на одну порцію та перемішайте до однорідності. Воно повинно бути густим і кремовим.
Дайте скоринці охолонути, а потім витягніть її з форми. Рівномірно розподіліть начинку по верху коржа. Прикрасьте фруктову піцу ягодами і цедрою лимона. Поставте в холодильник і залишіть настоятися 15 – 20 хвилин. Насолоджуйтесь!
Корисна фруктова піца / Фото Unsplash
- Калорійність: 221.
- Вуглеводи: 18 грамів.
- Білки: 7 грамів.
- Жири: 15 грамів.
- Клітковина: 4 грами.
- Цукор: 11 грамів.