Затвердіння артерій, або атеросклероз, виникає внаслідок вживання поганих продуктів. Це захворювання є однією з найбільш поширених причин смертності у США та всьому світі, тому берегти організм дуже важливо.

Цікаво Дренаж – не детокс: чому цей процес надважливий для організму

Які продукти засмічують артерії

Бекон

Бекон століттями отримував безкорисливу любов від шанувальників за вишуканий смак. Про ризики для артерій, які може принести цей продукт, задумувався мало хто, а дарма. Високий вміст жиру може стати причиною запалення, яке вражає шкіру, спричиняє зневоднення клітин та атеросклероз. Поступове звуження судин з часом може призвести до інфарктів та інсультів. Ризик для здоров'я несе і вміст великої кількості натрію. Великі дози солі затримують воду в організмі та підвищують кров'яний тиск.

Вершкове масло

Вершкове масло – чудовий спосіб надати смаку їжі, універсальність робить його основним продуктом на більшості кухонь. Його можна використовувати для чого завгодно: від випікання декадентських ласощів до додавання аромату пікантним стравам. Однак, недолік використання полягає в тому, що високий рівень насичених жирів у ньому може призвести до закупорки артерій і небажаного рівня холестерину, якщо споживати його без помірності,
– попереджає сімейний лікар Томі Мітчелл.

Медик рекомендує обирати нежирні молочні продукти зі зниженим вмістом насичених жирів.

Закупорювання артерій збільшує ризик хвороб серця / Фото Pexels

Печиво

Солодка закуска для перекусу містить цілий мікс шкідливих інгредієнтів: вершки, сіль і цукор. Тож великою кількістю насичених жирів і натрію ви будете забезпечені. Спровокувати затвердіння артерій може і велика кількість трансжирів, які є у складі солодощів.

Якщо ви хочете не відмовлятись від солодощів та зберегти своє здоров'я – обирайте цільнозернове печиво. Не забувайте також закуску чергувати з іншими корисними продуктами.

Смажені страви

Смажена жирна їжа – справжній шок для артерій. Вона змушує посилено працювати їх: кількість жиру підвищує холестерин у крові, це тягне за собою зростання артеріального тиску, що зумовлює більший ризик серцево-судинних захворювань та інсульту. Тому під час вживання смажених продуктів пам'ятаємо про поміркованість.