Нутриціологиня Катерина Йенсен навела приклади смачних і поживних страв для ранку.

Читайте також: Чим втамувати спрагу влітку: легкий рецепт морсу

Жінка розповіла, що сама багато років мучалася зі сніданками. Зранку вона їла магазинний творог, каву з вершками або кашу швидкого приготування.

Не дивно, що моє обличчя і спина були покриті прищами всіх кольорів веселки, незважаючи на вік "під тридцять". Та й енергії вистачало максимум на 2 години, а потім мені знову хотілося їсти,
– згадала лікарка.

Вона зазначила, що сніданок повинен бути не тільки натуральним, але і ситним.

"Секрет ситності сніданку в стабілізації цукру в крові, в достатку клітковини і в так званій "поживній цінності". Під поживну цінність я розумію не кількість калорій, а багатство їжі на мінеральні речовини, корисні жири, білок і правильні вуглеводи", – сказала Катерина Йенсен.

Всі вони – це складові енергетичного балансу: ⠀

  • Білок постачає енергію і стимулює вироблення правильних гормонів, що відповідають за гарний настрій
  • Жири стабілізують цукор в крові
  • Правильні вуглеводи дають клітинам паливо для функціонування.

Чому ж важлива поживна цінність сніданку?

За словами лікарки, організму потрібно не тільки паливо, але й вітаміни з мінералами. Без них в клітині не відбудеться хімічний ланцюжок процесів "вироблення енергії з глюкози". Тут вкрай важливі вітаміни групи В, магній, цинк, залізо, хром, селен й інші речовини.

Згідно цієї інформації, очевидно, що сніданок з серії "бутерброд з сиром і маслом" не може наситити вас надовго. Як і вівсяна каша. У ній катастрофічно не вистачає жирів і білка,
– зазначила Катерина Йенсен.

Приклади корисних, швидких і смачних сніданків: ⠀

  • Лляна каша
  • Омлет в азіатському стилі
  • Млинці зі шпинатом
  • Яєчня з овочами
  • Ягідно-протеїновий мус
  • Бананові оладки
  • Кокосова каша з чорницею