Нутриціологиня Катерина Йенсен навела приклади смачних і поживних страв для ранку.
Читайте також: Чим втамувати спрагу влітку: легкий рецепт морсу
Жінка розповіла, що сама багато років мучалася зі сніданками. Зранку вона їла магазинний творог, каву з вершками або кашу швидкого приготування.
Не дивно, що моє обличчя і спина були покриті прищами всіх кольорів веселки, незважаючи на вік "під тридцять". Та й енергії вистачало максимум на 2 години, а потім мені знову хотілося їсти,
– згадала лікарка.
Вона зазначила, що сніданок повинен бути не тільки натуральним, але і ситним.
"Секрет ситності сніданку в стабілізації цукру в крові, в достатку клітковини і в так званій "поживній цінності". Під поживну цінність я розумію не кількість калорій, а багатство їжі на мінеральні речовини, корисні жири, білок і правильні вуглеводи", – сказала Катерина Йенсен.
Всі вони – це складові енергетичного балансу: ⠀
- Білок постачає енергію і стимулює вироблення правильних гормонів, що відповідають за гарний настрій
- Жири стабілізують цукор в крові
- Правильні вуглеводи дають клітинам паливо для функціонування.
Чому ж важлива поживна цінність сніданку?
За словами лікарки, організму потрібно не тільки паливо, але й вітаміни з мінералами. Без них в клітині не відбудеться хімічний ланцюжок процесів "вироблення енергії з глюкози". Тут вкрай важливі вітаміни групи В, магній, цинк, залізо, хром, селен й інші речовини.
Згідно цієї інформації, очевидно, що сніданок з серії "бутерброд з сиром і маслом" не може наситити вас надовго. Як і вівсяна каша. У ній катастрофічно не вистачає жирів і білка,
– зазначила Катерина Йенсен.
Приклади корисних, швидких і смачних сніданків: ⠀
- Лляна каша
- Омлет в азіатському стилі
- Млинці зі шпинатом
- Яєчня з овочами
- Ягідно-протеїновий мус
- Бананові оладки
- Кокосова каша з чорницею