В програмах харчування, складених дієтологами, ягоди розцінюються як фрукти, денна порція яких повинна становити принаймні 2 порції. При цьому чим різноманітніший раціон ягід ви забезпечите собі протягом тижня, тим вищою буде користь.

Читайте також Цукор та його вміст у фруктах та ягодах: порівняльна таблиця

Пам'ятайте, що запорука здоров'я – це різноманітний раціон. Тож намагайтеся їсти якомога більше ягід з запропонованого списку.

7 ягід, які потрібно додати в раціон:

Полуниця


ТОП-7 корисних ягід / Фото Pexels

Полуниця є хорошим джерелом вітаміну С. Доведено, що вона знижує фактори ризику серцевих захворювань і допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Чорниця

Чорниця – унікальна ягода, яка допомагає боротися із запаленими процесами в організмі.

Виноград

Виноград, особливо його насіння і шкірка, містять велику кількість антиоксидантів. Є дослідження, які показують, що виноград може допомогти знизити рівень холестерину в крові та ризик діабету 2 типу, а також поліпшити здоров'я мозку.

Малина


ТОП-7 корисних ягід / Фото Pexels

Малина багата клітковиною і поліфенолами-антиоксидантами, які відмінно борються з окислювальним стресом.

Асаї

Ягода, яку у нас складно знайти, проте воно того варте. В них дуже висока кількість антиоксидантів, необхідних для організму.

Лохина


ТОП-7 корисних ягід / Фото Pexels

Лохина – чудове джерело вітаміну К, вітаміну С та лідер за кількістю антиоксидантів.

Журавлина

Найвідоміша користь журавлини для здоров'я – її здатність знижувати ризик інфекцій сечовивідних шляхів.

Будь-які ягоди зі списку допомагають організму боротися з наслідком стресу. Це – результат вмісту антиоксидантів та широкого спектра вітамінів. При цьому калорійність ягід коливається від 30 до 70 калорій на 100 грамів.

Якщо не виходить додати ягоди у свій щоденний раціон, постарайтеся з'їдати декілька порцій хоча б 2 – 3 рази на тиждень.