Звична для усіх білокачанна капуста очолила список найкорисніших овочів, які необхідні старшому організму. У чому особливість капусти та як її корисно їсти – розповідаємо далі.
До теми Не спішіть в аптеку: які продукти знизять рівень холестерину
Чим корисна капуста
Головна перевага капусти – вітамін С у складі, який так потрібен в осінній період, коли вирують застуди та віруси. Саме цей компонент слугує ефективним захисником від ГРВІ. Серед інших переваг – багато клітковини й харчових волокон, які відповідають за здоров'я кишківника, вітамінів групи B, фосфору, глюкози, фітонцидів та калію.
Цей універсальний продукт можна вживати у будь-якому вигляді: свіжому, тушкованому, відварному або квашеному, користі від цього менше не буде.
Все про користь капусти / Фото Unsplash
Зі свіжого продукту можна приготувати салат, додати туди ще трішки городини й поповнити запас організму ще вітамінами. Білокачанна капуста підвищує кислотне середовище шлункових соків та здатна контролювати обмін жирів в організмі.
Квашена капуста стане джерелом корисних бактерій, які так необхідні для гарної роботи кишківника. Адже процес квашення капусти схожий до процесу сквашування молочних продуктів, які рекомендують вживати для відновлення мікрофлори.
Цікаво Коли треба їсти, щоб худнути: вчені розповіли про нове дослідження
При процесі обробки капуста не втрачає корисних елементів, тож перетворюється в унікальний пробіотик, який до того ж не містить молочних складових.Також продукт ефективний і в боротьбі з туберкульозною паличкою та стафілококом.