Його зручність у тому, що можна одразу витягти з упаковки і використати. Надовго такому хлібу не варто "затримуватись" удома. 24 канал пояснює чому.
Цікаво Черствий хліб можна врятувати: зробіть страву за цим несподіваним рецептом
Чому не варто купувати вже нарізаний хліб
Такий продукт псуватиметься швидше, ніж його цілий відповідник. Все через те, що площа для ураження цвіллю та шкідливими мікроорганізмами збільшується у рази.
Експерти зазначають, що на цей процес впливатиме і зберігання у поліетилені. За таких умов вентиляція далеко не ідеальна, через що з'являється конденсат. Тому найкраще тримати нарізаний хліб у мішечку з тканини. Це унеможливить пліснявіння та продовжить свіжість.
Надавайте перевагу цілому хлібу / Фото Pexels
Насторожити повинен ще один факт – на комбінатах для нарізки використовують спеціальні ножі, які змащують олією. Дуже ймовірно, що мало виробників використовують якісну олію, адже це б призводило до подорожчання хліба загалом.
Читайте також Ви помилялись: як правильно зберігати хліб і яйця
Обробляти ножі потрібно для того, щоб шматки були рівними, не кришились і не злипались. Замість олії виробник може використати інші речовини, як-от консерванти чи етиловий спирт. Для людського організму це шкідливі засоби.
Як правильно зберігати хліб
- Не зберігайте хліб у поліетиленовому пакеті. Це погана ідея, адже тепло і закритий простір сприяють розвитку шкідливої мікрофлори.
- Найкраще місце для зберігання хліба – хлібниця з глини або ж з дерева чи лози. Головне, щоб туди не потрапляла волога, а сама хлібниця не мала залишків хліба. Тому перед тим, як класти туди нові буханці, протріть її оцтом та добре просушіть. Також можна скористатися методом зберігання наших пращурів – загорнути хлібину в натуральну тканину, зокрема льон. Зараз на ринку продаються спеціальні мішечки.
- Якщо у вас два види хліба – чорний та білий, не кладіть їх поруч без пакування, тому що це призведе до швидкого псування обох продуктів. Також для зберігання підійде чиста та суха металева каструля з кришкою.
- Зауважимо, що хліб можна заморожувати або зберігати у холодильнику – так він зберігається значно довше. Адже низькі температури – некомфортне середовище для розвитку дріжджових бактерій.