Поєднання солодкого запеченого гарбуза, солоної фети та свіжого шпинату вас точно здивує. Запасайтесь гарбузом, а ми розповідаємо, як готувати закуску.

До слова Вода з лимоном не корисна: 4 міфи, у які ви даремно вірили

Рецепт салату з гарбузом

Інгредієнти:

  • 600 грамів очищеного гарбуза, порізаного кубиками;
  • 150 грамів свіжого шпинату;
  • 60 грамів фети;
  • 35 грамів кедрових або будь-яких інших горіхів;
  • 50 мілілітрів оливкової олії;
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту;
  • 1 столова ложка меду;
  • сіль та перець на свій смак.


Ви будете приємно вражені салатом з гарбуза / Фото Pexels

Крок 1. Гарбуз чистимо, нарізаємо кубиками, додаємо сіль, перець та 1,5 столової ложки оливкової олії. Розкладаємо на деко та відправляємо у духовку, розігріту до 220 градусів, на пів години (не забудьте перевернути гарбуз через 15-20 хвилин).

Крок 2. Готуємо заправку: змішайте оливкову олію, яка залишилась, бальзамічний оцет, мед, сіль та перець.

Цікаво Уже просіть рецепт у мами: цей продукт захищає від інфаркту

Крок 3. Підсмажте горіхи на сухій пательні до золотистого кольору. Висипте у місткість для салату, додайте листя шпинату, запечений гарбуз, фету, нарізану кубиками, та заправку. Смачний та корисний салат готовий!